Bockhornsklöver för dig som tränar

Att vår kropp behöver energi är inget nytt för någon av oss, men vår kropp behöver även energi och näring från rätt källor för att vi ska må så bra som möjligt och för att vi ska ge vår kropp den bästa möjligheten att kunna återhämta sig och fungera optimalt oavsett vilken livsstil vi har valt att leva. Givetvis är kosten A och O för ett hälsosamt liv, genom att se till så vi genom maten får så mycket näring som möjligt genom att välja bra råvaror och sunda kostvanor skapar vi förutsättningar för ett långt och friskt liv.

Men det är inte alltid bara maten räcker, om man t.ex. har svårt att täcka alla vitaminer och mineraler genom maten, om man har svårt att äta vissa saker eller om man kanske tränar väldigt mycket, ja då kan tillskott vara en riktigt bra idé för att din kropp ska orka med allt som din hjärna vill hitta på. Något som många idrottare använder sig av är bockhornsklöver tillskott för att maximera kroppens möjlighet att prestera samtidigt som man orkar hålla sitt vanliga liv i samma tempo som vanligt. Tillskott är inget substitut till maten men det är ett perfekt komplement helt enkelt. 

Välja rätt kosttillskott

Idag finns det ett otroligt stort utbud av olika tillskott av vitaminer och mineraler eftersom att efterfrågan är så pass stor och vi har tillgång till produkter från hela världen tack vare internet. Därför kan det kännas svårt att veta vart man ska börja och vilka tillskott som behövs till ens egna livsstil, då är det bra att börja med att se till hur man lever, hur pass aktiv man är och vad man har för kosthållning samtidigt som man givetvis ska använda sig av tillskott som hjälper mot eventuella besvär och krämpor som man har. Därför är tillskott av bockhornsklöver ett perfekt val för i princip alla att börja med, du kommer enbart dra nytta av detta och det kan absolut aldrig göra någon skada när du använder det som ett komplement för en hälsosam livsstil tillsammans med nyttig mat och rörelse för kroppen.

Bockhornsklöver eller Fenugreek som det också heter innehåller bl.a. kalium, selen, kalcium, koppar, mangan, magnesium, tiamin, vitamin B6 och mycket mer, bockhornsklövern kan dessutom hjälpa kroppen att ta upp kreatin. Så för att maximera såväl träning som hälsa ska du absolut investera i bockhornsklövertillskott.